Yaşasın 1 Mayıs: Kapitalizm Öldürür, Sosyalizm Yaşatır!

0

Emekçilerin İktidarı Sosyalizm Yaşatır

Covid-19’un etkileri patronların virüsü emekçilere karşı bir silah olarak kullanmasıyla daha yakıcı hale geliyor. Dünya genelinde milyonlarca işçi ya işinden atıldı ya ücretsiz izne zorlandı. Türkiye’de de durum farklı değil. Fırsatçılar işçileri tehlikeli koşullarda ölümle burun buruna çalıştırarak kârlarına kâr katıyorlar.

Gençliğin kaderi emekçilerinkinden bağımsız düşünülemez. Bizler de geleceğin emekçileri olarak bugünün taleplerini hep bir ağızdan haykıralım! Emekçilere ücretli izin için yaşasın 1 Mayıs!

AKP Covid-19 günlerinde ne emekçileri ne gençliği düşünüyor. Uzaktan eğitim balonu hiçbir acil ihtiyacı karşılamıyor. Bir de geçim sıkıntısı tokat gibi öğrencilerin yüzüne çarpıyor. Buna artık dur demenin vakti geldi. 1 Mayıs öğrenci gençliğin de taleplerini yükselteceği mücadele günüdür. Öğrencilere nitelikli eğitim ve maddi destek için yaşasın 1 Mayıs!

Salgın döneminde gördük ki parası olanlar böyle tehlikeli bir virüsten bile yırtabiliyorken, parası olmayanlar ölüme terk ediliyor. Sağlık tekelleri insanlığı ölümle yüz yüze bırakıyor. AKP koruyucu maske dağıtmak konusunda bile sınıfta kalmış durumda. Yapılan açıklamalar virüsten korunmayı herkesin bireysel sorumluluğu olarak tanımlamanın ötesine gitmiyor. Alınan feci kararlarla virüsün yayılacağı koşullar iktidar eliyle yaratılıyor.

Para uğruna değil halkın sağlığı için yaşasın 1 Mayıs!

Covid-19 kapitalizmin çürümüşlüğünü bir kez daha gösterdi. Neoliberalizmin çöküşünü dünya çapındaki ayaklanmalarda görmüştük. Şimdi dünya kapitalistleri yönetme krizi yaşıyorlar. Emekçilerin karşısında kendi düzenlerini korumak için savaşıyorlar.

Sınıf çelişkilerinin doruk yaptığı bu dönemden çıkış sosyalist mücadelenin en ileri programıyla olacaktır. Sosyalizm dışında bir kurtuluş mümkün değildir.

Kapitalizm Öldürür Emekçilerin İktidarı Sosyalizm Yaşatır!

No comments